Ontstaan: 1981

Te Ooigem beslissen twee vrienden Filip Vanden Bogaerde en Eddy Vermeulen na veel Chiro-uren ergens in 1981 om een kindertheater op te richten: Theater Frustater!
De naam moest verwijzen naar bepaalde frustraties die via theater bezworen en gekanaliseerd werden. In den beginne wat verjaardagsfeestjes, een braderij te Ooigem en langzaamaan groeide een eerste productie. Het was de tijd van de vrije radio's en de titel van hun eerst productie was dan ook: "Radio Foefelario". Het décor was een grote ouderwetse radio. Alles (ja, ALLES!) werd volledig door henzelf bedacht. Het werd geen doorlopend verhaal maar een aaneenschakeling van scènes met radio als rode draad. Daardoor vlot te volgen door groot en klein.
Die manier van werken bleef alle verdere jaren een hoeksteen van Frustater. In 1982 mochten ze in Tielt met trots hun tweede productie voorstellen: "Boeken vreten". Het werd er gebracht als de afsluiter van de achtste jeugdboekenweek. Weer werden de kinderen actief betrokken in het stuk.
De kranten gaven goede commentaren en Frustater groeide gestaag en werd volwassen. Voor elk optreden werd nog wat geluid en licht bij de provincie gehuurd en zelf bezat Frustater naast een eigen aanhangwagen wat rudimentaire lichten en boxen die nu wellicht nog net het containerpark zouden halen. Maar de sfeer was goed en de optredens liepen vlot binnen. Groot en klein kwam graag kijken naar de voorstellingen.

Eerste wissel: 1989

Eddy Vermeulen beslist in 1989 Frustater te verlaten om beroepsredenen : een ander beroep vereist zijn totale inzet en vrije tijd. Het wordt zoeken voor Filip Vanden Bogaerde. Filip spreekt Martin Vanluchene aan die hij kent van samen leiding te geven op het speelplein De Warande te Kortrijk. Van 1989 tot 2005 bestaat Theater Frustater nu uit het duo Filip Vanden Bogaerde en Martin Vanluchene. De naambekendheid van Frustater wordt nog verder uitgebreid door meer producties en ook het aantal optredens gaat nog de hoogte in. Circus Bottini en vooral de Fiebolstabloeter kennen heel veel succes, tot in Parijs! Er wordt trouw gebleven aan het meespeeltheater en ook nu nog doen de 2 acteurs alles zelf: producties schrijven en uitwerken, decors bouwen, klank en licht.

Tweede wissel: 2005

In 2005 houdt Filip Vanden Bogaerde het na 25 jaar als enige overgebleven stichter van Theater Frustater voor bekeken. Martin zoekt en vindt een nieuwe acteur: Geert Vanderhaeghen. Frustater gaat een nieuw leven tegemoet en ongeveer 7 jaar laterhebben Martin en Geert bestaande stukken nieuw leven ingeblazen (o.a. Circus Bottini met vernieuwd decor en verfijndere acts) en werden enkele fonkelnieuwe stukken met succes reeds talrijke keren opgevoerd: Koek serveren, Boe-k (dat aanpasbaar is in diverse thema’s en op maat kan gebracht worden), Doornsprookje (een verrassend sprookje dat begint, daar waar het echte sprookje eindigt…). Ondertussen dus bijna 7 jaar Theater Frustater met een nieuw duo Martin en Geert: gemiddeld een 15-20 tal opvoeringen per jaar (een veelvoud van aanvragen maar niet altijd haalbaar voor ons), ondertussen voortdurend brainstormen en op zoek gaan naar nieuwe ideeën voor een nieuw theaterstuk! Hou hiervoor zeker onze website in de gaten!